Mikä ihmeen Popo?

Popo, eli Porvoon Polunlöytäjät ry, on vuoden 2002 huhtikuussa perustettu partiolippukunta. Porvoon Polunlöytäjät ry ja Linnanjoen partiolaiset ry yhdistyivät vuoden 2012 lopussa, ja nimeksi muodostui Porvoon Polunlöytäjät ry. Yhdistyneen lippukunnan juuret ulottuvat porvoolaisen partiotoiminnan alkuun vuoteen 1908, sillä Linnanjoen partiolaiset oli perustettu vuonna 1980 jatkamaan Porvoon Päivänpoikien, Linnanjoen Tyttöpartion ja Toimentyttöjen toimintaa.

Vuonna 2021 Popon jäsenmaksun maksaneita oli n. 120. Samana vuonna lippukunta palkittiin yhtenä jäsenmäärältään nopeimmin kasvaneista lippukunnista Uudenmaan partiopiirissä.

”Mitä te siellä partiossa teette?”

Tämän kysymyksen jokainen partiolainen on varmasti kuullut vähintään kerran, ja vastaaminen on joka kerta yhtä hankalaa. Parempi olisi melkein jos kysyttäisiin, että mitä partiossa ei tehdä.

Alla voit kuitenkin lukea tarkemmin partiotoiminnasta.

Solmuja ja telttailua!

Solmut ja telttailu – kaksi asiaa, jotka ei-partiolaisilla tulee todennäköisesti harrastuksesta ensimmäisenä mieleen. Nämä ovat kyllä edelleen keskeisiä asioita partiossa; partiohuivi pitää oppia solmimaan merimiessolmulla, ja partiolaisilla on mahdollisuus telttailla hyvässä seurassa useamman kerran vuodessa esimerkiksi suuren kesäleirin tai oman partioryhmän syysretken merkeissä.

Partion voi aloittaa alle 7-vuotiaana huoltajan kanssa perhepartiossa, ja 7 vuotta täyttäneet voivat aloittaa partion omassa partioryhmässä. Noin 7-9-vuotiaat ovat sudenpentuja, 10-12-vuotiaat seikkailijoita, 12-15-vuotiaat tarpojia, 15-17-vuotiaat samoajia ja 18-22-vuotiaat vaeltajia. Partion harrastamisen ei kuitenkaan tarvitse loppua 23-vuotiaana, harrastuksen voi aloittaa milloin tahansa! Muun muassa uusille ryhmänvetäjille löytyy aina tarvetta. (;

Lisää eri-ikäisten partio-ohjelmasta voi lukea täältä.

Partiossa liikutaan paljon luonnossa. Välillä pysähdymme nuotion äärelle paistamaan vaahtokarkkeja ja laulamaan partiolauluja. Partiossa pääsee kokeilemaan uusia asioita turvallisessa ympäristössä. Miten luetaan karttaa? Entä miten voin auttaa haavoittunutta kaveria? Onnistumisista voi iloita yhdessä, ja kommelluksille on mukavaa nauraa myöhemmin porukalla.

Toisaalta partion tavoitteena on kasvattaa meistä vastuuntuntoisia. Nuoren on mahdollisuus ottaa jossakin vaiheessa oma partioryhmä johdettavakseen. Koloilloissa, eli viikottaisissa tapaamisissa, pohditaan esimerkiksi mediakriittisyyttä, omaa identiteettiä ja kaveritaitoja. Partio on myös kansainvälinen harrastus. Esimerkiksi neljän vuoden välein järjestettävillä maailmanjamboree-leireillä on erinomainen mahdollisuus tutustua erilaisiin kulttuureihin ja saada uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Ja mitä partio olisikaan ilman partiomerkkejä, joilla voi esitellä uusia opittuja taitoja?